Spårvagnar i Lissabon, foto i juni 2005.

Några bilder från Lissabons spårvägar. Väldigt många av Lissabons spårvägslinjer är tyvärr nerlagda. Kvar finns några linjer som klättrar upp och ner bland de trånga gränderna i den mycket kuperade staden. Vagnarna har både trollystång och bygel. Användes olika på olika delsträckor. Att åka på fotstegen på de gamla vagnarna är en vanlig företelse. Inte så farligt som det ser ut då hastigheten är mycket låg. Har man bråttom så lönar det sig ofta att gå.
Några linjer, bl.a. ut till Belém trafikeras med nya moderna ledvagnar. Men ack så erbarmligt reklammålade, t.o.m. över fönsterrutorna går reklamen.
Museu da Carris, spårvägsmusset, ligger precis under den enorma "Ponte 25 de Abril" bron. På denna går både motorväg och järnväg.
Lissabon är en väldigt trevlig stad, starkt kuperad vilket gör att man ständigt ser staden från olka utsiktspunkter. Själva centrum, Baixa, är dock platt som ett salsgolv. Det finns en turistspårvagnslinje med röda vagnar men det känns lite onödigt då alla gamla vagnar är museala.

Klicka på bilderna.


 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 

Åter till huvudmenyn, övriga bilder.

E-post: rune.feldtX@telia.com © Foto, Rune Feldt, sep-2005. Vid mail, tag bort "X" i adressen.