Rune Feldt, vem är det?
Jag som tagit alla spårvägs- och järnvägsbilderna på mina hemsidor heter Rune Feldt. Är Göteborgare fast jag har bott i Mölndal under 28 år. Numera bor jag i Alingsås. En trevlig småstad, med närhet till storstaden Göteborg. 30 minuter med Regina eller 39 minuter med pendeln, X11/X61. Lite längre med bil. Jag är född i mitten av 40-talet. Gift och med två utflugna barn och tre barnbarn. Har varit intresserad av tåg, spårvagnar och annan spårbunden trafik så länge jag kan minnas. Fotograferat ända sedan 60-talet. Det har blivit många tusen diabilder och svart/vita, men dessa är ju inte så lätta att visa direkt på nätet. Måste ju skannas in först, ett tidskrävande projekt som jag håller på med.
Intresset för spårtrafik är brett och allmänt, inte snävt och smalspårigt. Några andra intresseområden är fotografering, dokumentering, natur och friluftsliv som fjällvandring och cykel. Resor, storstäder, kultur- och teknikhistoria. Släkt- och hembygdsforskning. Och sist, men inte minst den sociala biten, samvaro med andra människor.
Mina hemsidor (över 140 sidor) speglar mina intressen, välkommen att titta runt, det är inte bara spårbundet.
Medlem i bl.a. SJK, Ringlinien, Svenska Spårvägssällskapet, Smok. Samt ett flertal anda föreningar.
Har arbetat på Teracom AB, under större delen av mitt arbetsliv, numera är jag pensionär.

 

Du kan nå mig på: rune.feldt@telia.com.
Några självpoträttsbilder. Sista bilden är från Riksgränsen, med ruinerna efter det imponerande rundlokstallet för ånglok.

Åter till huvudmenyn.

Sidan uppdaterad 30 september 2014.